Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Τον Μάιο του 2018 η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι όσες ομάδες θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Cyta της περιόδου 2020-2021, οφείλουν να έχουν και γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού πολλά είναι τα κορίτσια στον τόπο μας, που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και που ονειρεύονται κάποια μέρα να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιρίστριες.

Σίγουρα η ύπαρξη περισσοτέρων ομάδων σε αυτό τον χώρο, θα αυξήσει και τις ευκαιρίες για τις φίλες του ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Το θέμα που προκύπτει τη δεδομένη στιγμή είναι ότι το ίδιο χρονικό διάστημα που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ευνοεί το γυναικείο ποδόσφαιρο, ταυτόχρονα παραγκωνίζει το futsal, που επίσης βρίσκεται υπό την αιγίδα της.

Όπως διαμορφώθηκαν τον τελευταίο καιρό τα δεδομένα, ουσιαστικά το futsal στην Κύπρο βρίσκεται στον αέρα και αγνοείται η τύχη του!

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζήτησαν τη βοήθεια της ΚΟΠ. Η ομοσπονδία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα των σωματείων, που με τη σειρά τους αποφάσισαν από κοινού να μην δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας futsal, Κώστα Χριστοδούλου, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ομάδα του εξετάζει το ενδεχόμενο να δηλώσει συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Δεν τίθεται θέμα πως η ΚΟΠ πρέπει να αλλάξει στάση και τουλάχιστον να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τα σωματεία, που έχουν ομάδα Futsal, για να συζητήσει μαζί τους. Επίσης, η υπεύθυνη ομοσπονδία για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν γίνεται να ζητά την ανάπτυξη ενός πρωταθλήματος και την ίδια ώρα να σφυρά αδιάφορα για ένα άλλο.

Στην εξίσωση πρέπει να μπει και το ότι τα έξι από τα εννέα σωματεία που έχουν ομάδα στο futsal, καλούνται να έχουν και γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο λόγος για τις ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Ε.Ν.Π. και Ομόνοια.

Οι συγκεκριμένες ομάδες φωνάζουν, δηλαδή, κατά της ΚΟΠ λόγω futsal και την ίδια ώρα έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν γυναικεία ομάδα για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, καθώς αν δεν το κάνουν αυτό δεν θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών.

Τον λόγο που η ΚΟΠ κρατά αυτή τη στάση δεν τον γνωρίζω, αλλά από παιδί μου έμαθαν πριν ζητώ κάτι, να είμαι σίγουρος ότι δεν οφείλω και κάτι πρώτα, και αφού η ΚΟΠ απαιτεί τη δημιουργία γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος, οφείλει να βρει μια λύση και με τα σωματεία στο futsal.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6