φωτογραφία αρχείου

Αρχίζει άμεσα η διαδικασία μετακίνησης των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου στις περιοχές Γερίου και Τσερίου, σε περιοχές για τις οποίες υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους εμπλεκομένους φορείς.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Νίκου Αναστασιάδη για το θέμα των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου στις περιοχές  Γερίου και Τσερίου, που επηρεάζουν τις γύρω κοινότητες, περιλαμβανομένης της κοινότητας Ιδαλίου και Πέρα Χωριού Νήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των τριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Μετά από ανταλλαγή απόψεων, στη σύσκεψη υπήρξε ομόφωνη κατάληξη για τη μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου σε περιοχές, για τις οποίες υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους εμπλεκομένους φορείς.

Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη του θέματος η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των επηρεαζόμενων πολιτών.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com