41 %
S
9 km/h
42 %
W
0 km/h
17 %
E
3.9 km/h
NW
1.4 km/h
42 %
S
3.2 km/h
17 %
SE
4.8 km/h

Στα χέρια των Ελληνοκυπρίων να συνεχιστεί η διαδικασία δήλωσε ο Ακιντζί

“Είναι στα χέρια τους να διορθώσουν αυτή την κατάσταση που με τα χέρια τους δημιούργησαν”, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης. Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι “την πόρτα που άνοιξαν και έφυγαν, μπορούν και πάλι να την ανοίξουν”.
 
Ο κ. Ακιντζί μιλούσε στο “προεδρικό” μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν αποχώρησε από τις συνομιλίες.
 
Όπως ανέφερε, εξήγησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την ανησυχία που δημιουργήθηκε στην τ/κ κοινότητα από την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, είπε ότι αναμένει ο ίδιος και η τ/κ κοινότητα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προβεί σε βήματα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση και να λάβει ξεκάθαρα θέση εναντίον.
 
Δεν υπήρξε, υποστήριξε, το παραμικρό μήνυμα από τον Ε/κ ηγέτη προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε, διάβασε ένα έγγραφο πέντε σελίδων που είχε ετοιμάσει από πριν με τα δικά του επιχειρήματα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, μίλησε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχει προκληθεί στην τ/κ κοινότητα από το γεγονός και πως αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί.
 
Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να είπε “δεν έχω τίποτε να πω”, και "θυμωμένος σηκώθηκε, έφυγε από την αίθουσα κλείνοντας την πόρτα πίσω του", κατά τον ισχυρισμό του κ. Ακιντζί.