73 %
S
4 km/h
S
5.5 km/h
84 %
SW
4.8 km/h
SW
13.5 km/h
72 %
E
6.6 km/h
15 %
NW
8 km/h

Πόρισμα για διαρροή εξετάσεων: Εκ πρώτης ανθρώπινο λάθος λέει ο Καδής

Εκ πρώτης όψεως σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η πρόωρη δημοσιοποίηση θεμάτων των εξετάσεων των εκπαιδευτικών δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, μετά την παραλαβή του πορίσματος για την υπόθεση.
 
Ο Κώστας Καδής είπε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος το οποίο οφείλεται σε λανθασμένη και παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού καθώς και σε ενέργειες ή παραλείψεις άλλων λειτουργών.
 
Γνωστοποίησε ότι το υπουργικό συμβούλιο αύριο θα ορίσει ερευνώντα λειτουργό για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τους εμπλεκόμενους λειτουργούς.
 
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σήμερα το πόρισμα στη νομική υπηρεσία, για να το μελετήσει και να αποφανθεί κατά πόσο προκύπτει οποιοδήποτε θέμα εγκυρότητας της όλης διαδικασίας εξετάσεων.
 
Ο κύριος Καδής είπε πάντως ότι σύμφωνα με το πόρισμα, το λάθος έγινε μόνο για τη μια από τις επτά μέρες των εξετάσεων και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η εγκυρότητα της διαδικασίας.
 
Σε σχέση με τις καταγγελίες για τους πανεπιστημιακούς και τους υψηλόβαθμους λειτουργούς του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται με τη διαδικασία εξετάσεων και παράλληλα δίδασκαν παράνομα σε ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα, ο Κώστας Καδής είπε ότι ήδη με βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα έχουν διαταχθεί πειθαρχικές έρευνες.
 
Παράλληλα το υπουργείο αναμένει τη γνωμάτευση του γενικού ελεγκτή για να καθορίσει τα επόμενα βήματα.